تبلیغات
آفــــــریـــــنـــــش

آفــــــریـــــنـــــش
فرشته های مهربان اولی و دومی! شکوفایی اندیشه و پویایی فکرتان را از آفریدگار متعال خواهانم . 
ثامن تم
نویسندگان
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
طراح قالب
ثامن تـــم

ماده چند حالت دارد؟ سه حالت: جامد و مایع و گاز

 

جامد چیست؟ چیزهایی را که از خود شکل دارند و می‌توانیم شکل آنها را نقاشی کنیم جامد هستند.

 

چند نوع خوراکی محلی را نام ببرید: نان محلی، شیرینی خانگی، آش سنتی، عدس بوداده، برنجک محلی- پنیر محلی

 

اثر گرما روی ماده مایعی که چیزی مثل شکر در آن حل شده باشد چیست؟ این محلول با از دست دادن آب و گرما به حالت جامد در می‌آید مثل شکر با آب که گرما دهید به نبات تبدیل می‌شود.

 

اثر گرما به روی مایع مثل آب چیست؟ بخار می‌شود.

 

ماده چیست؟ چیزهای اطراف ما، ماده نام دارند.

"برای جشن آماده شویم" و "بعد از جشن"

ماده:
هر چیزی که اطراف ما وجود دارد.
حالت های ماده:
1-جامد:
موادیکه از خود شکل مشخصی و ثابتی دارند؛مانند:یخ،کتاب،تراش،میز و ... .
2-مایع:
موادیکه شکل مشخصی ندارند و همیشه به شکل ظرفی که در آن ریخته میشوند در می آیند؛مانند:آب،شیر و ... .
3-گاز:
موادیکه شکل ثابتی ندارند و در همه جا پخش می شوند؛مانند:بخار آب،دود،هوا و ... .
آب:
تنها ماده ای که به هر سه حالت در طبیعت وجود دارد.
آب:مایع                   یخ:جامد                  بخار آب:گاز
اثر گرما بر مواد:
1-گرما باعث مایع شدن برخی مواد جامد میشود؛مانند:مایع شدن یخ و شکلات.
2-گرما باعث بخار شدن برخی مواد مایع میشود؛مانند:بخار شدن تدریجی آب دریا.
اثر سرما بر مواد:
1-سرما باعث مایع شدن برخی مواد گازی میشود؛مانند:سرد شدن بخار آب که باعث تشکیل باران میشود.
2-سرما باعث جامد شدن برخی مواد مایع میشود؛مانند:یخ بستن آب.
حجم:
ماده جا میگیرد.برخی جای کمتر برخی جای بیشتر که به آن حجم آن ماده میگویند؛مانند:هندوانه جای بیشتری از سیب میگیرد،پس حجم هندوانه بیشتر از سیب است.
جرم:
مقدار ماده ای که هر جسم را تشکیل میدهد جرم میگویند که به صورت وزن هم بیان میشود؛مانند:جرم یک میز از یک کتاب بیشتر است،پس سنگین تر است.
راه های نگه داری مواد غذایی در منزل:
1-مواد نوشیدنی و غذایی در یخچال؛مانند:شیر،کره و ... .
2-ماد خشک در جایی دور از رطوبت؛مانند:آجیل و ... .
شوینده ها:
موادیکه کثیفی ها و چربی ها را از بین میبرند.برای اثر بهتر این مواد از آب گرم استفاده میکنیم.
نکات ایمنی هنگام استفاده از مواد شوینده:
1-توجه به تاریخ تولید و مصرف.
2-نگه داری دور از تابش مستقیم خورشید.
3-استفاده از دستکش.
4-نگه داری دور از دسترس کودکان.
مواد دور ریختنی:
1-زباله های خشک؛مانند:پوست آجیل،پاکت شیر و ... .
2-زباله های تر؛مانند:پوست میوه،باقیمانده غذا و ... .
3-مواد قابل بازیافت؛مانند:کاغذ،مقوا،روزنامه و ... .
بازیافت:
استفاده دوباره از مواد.
فواید بازیافت:
1-صرفه جویی در مواد.
2-جلوگیری از آلودگی

"برای جشن آماده شویم" و "بعد از جشن"

ماده:
هر چیزی که اطراف ما وجود دارد.
حالت های ماده:
1-جامد:
موادیکه از خود شکل مشخصی و ثابتی دارند؛مانند:یخ،کتاب،تراش،میز و ... .
2-مایع:
موادیکه شکل مشخصی ندارند و همیشه به شکل ظرفی که در آن ریخته میشوند در می آیند؛مانند:آب،شیر و ... .
3-گاز:
موادیکه شکل ثابتی ندارند و در همه جا پخش می شوند؛مانند:بخار آب،دود،هوا و ... .
آب:
تنها ماده ای که به هر سه حالت در طبیعت وجود دارد.
آب:مایع                   یخ:جامد                  بخار آب:گاز
اثر گرما بر مواد:
1-گرما باعث مایع شدن برخی مواد جامد میشود؛مانند:مایع شدن یخ و شکلات.
2-گرما باعث بخار شدن برخی مواد مایع میشود؛مانند:بخار شدن تدریجی آب دریا.
اثر سرما بر مواد:
1-سرما باعث مایع شدن برخی مواد گازی میشود؛مانند:سرد شدن بخار آب که باعث تشکیل باران میشود.
2-سرما باعث جامد شدن برخی مواد مایع میشود؛مانند:یخ بستن آب.
حجم:
ماده جا میگیرد.برخی جای کمتر برخی جای بیشتر که به آن حجم آن ماده میگویند؛مانند:هندوانه جای بیشتری از سیب میگیرد،پس حجم هندوانه بیشتر از سیب است.
جرم:
مقدار ماده ای که هر جسم را تشکیل میدهد جرم میگویند که به صورت وزن هم بیان میشود؛مانند:جرم یک میز از یک کتاب بیشتر است،پس سنگین تر است.
راه های نگه داری مواد غذایی در منزل:
1-مواد نوشیدنی و غذایی در یخچال؛مانند:شیر،کره و ... .
2-ماد خشک در جایی دور از رطوبت؛مانند:آجیل و ... .
شوینده ها:
موادیکه کثیفی ها و چربی ها را از بین میبرند.برای اثر بهتر این مواد از آب گرم استفاده میکنیم.
نکات ایمنی هنگام استفاده از مواد شوینده:
1-توجه به تاریخ تولید و مصرف.
2-نگه داری دور از تابش مستقیم خورشید.
3-استفاده از دستکش.
4-نگه داری دور از دسترس کودکان.
مواد دور ریختنی:
1-زباله های خشک؛مانند:پوست آجیل،پاکت شیر و ... .
2-زباله های تر؛مانند:پوست میوه،باقیمانده غذا و ... .
3-مواد قابل بازیافت؛مانند:کاغذ،مقوا،روزنامه و ... .
بازیافت:
استفاده دوباره از مواد.
فواید بازیافت:
1-صرفه جویی در مواد.
2-جلوگیری از آلودگی

"برای جشن آماده شویم" و "بعد از جشن"

ماده:
هر چیزی که اطراف ما وجود دارد.
حالت های ماده:
1-جامد:
موادیکه از خود شکل مشخصی و ثابتی دارند؛مانند:یخ،کتاب،تراش،میز و ... .
2-مایع:
موادیکه شکل مشخصی ندارند و همیشه به شکل ظرفی که در آن ریخته میشوند در می آیند؛مانند:آب،شیر و ... .
3-گاز:
موادیکه شکل ثابتی ندارند و در همه جا پخش می شوند؛مانند:بخار آب،دود،هوا و ... .
آب:
تنها ماده ای که به هر سه حالت در طبیعت وجود دارد.
آب:مایع                   یخ:جامد                  بخار آب:گاز
اثر گرما بر مواد:
1-گرما باعث مایع شدن برخی مواد جامد میشود؛مانند:مایع شدن یخ و شکلات.
2-گرما باعث بخار شدن برخی مواد مایع میشود؛مانند:بخار شدن تدریجی آب دریا.
اثر سرما بر مواد:
1-سرما باعث مایع شدن برخی مواد گازی میشود؛مانند:سرد شدن بخار آب که باعث تشکیل باران میشود.
2-سرما باعث جامد شدن برخی مواد مایع میشود؛مانند:یخ بستن آب.
حجم:
ماده جا میگیرد.برخی جای کمتر برخی جای بیشتر که به آن حجم آن ماده میگویند؛مانند:هندوانه جای بیشتری از سیب میگیرد،پس حجم هندوانه بیشتر از سیب است.
جرم:
مقدار ماده ای که هر جسم را تشکیل میدهد جرم میگویند که به صورت وزن هم بیان میشود؛مانند:جرم یک میز از یک کتاب بیشتر است،پس سنگین تر است.
راه های نگه داری مواد غذایی در منزل:
1-مواد نوشیدنی و غذایی در یخچال؛مانند:شیر،کره و ... .
2-ماد خشک در جایی دور از رطوبت؛مانند:آجیل و ... .
شوینده ها:
موادیکه کثیفی ها و چربی ها را از بین میبرند.برای اثر بهتر این مواد از آب گرم استفاده میکنیم.
نکات ایمنی هنگام استفاده از مواد شوینده:
1-توجه به تاریخ تولید و مصرف.
2-نگه داری دور از تابش مستقیم خورشید.
3-استفاده از دستکش.
4-نگه داری دور از دسترس کودکان.
مواد دور ریختنی:
1-زباله های خشک؛مانند:پوست آجیل،پاکت شیر و ... .
2-زباله های تر؛مانند:پوست میوه،باقیمانده غذا و ... .
3-مواد قابل بازیافت؛مانند:کاغذ،مقوا،روزنامه و ... .
بازیافت:
استفاده دوباره از مواد.
فواید بازیافت:
1-صرفه جویی در مواد.
2-جلوگیری از آلودگی م

 

اثر گرما روی ماده جامدی مثل یخ چیست؟ بعضی از مواد جامد با گرما از حالت جامد به مایع تبدیل می‌شوند. مثلاً اگر به یخ گرما بدهیم آب می‌شود.

 

کدام سبد جای بیشتری می‌گیرد؟ به چه دلیل؟ سبد بزرگی که در سمت چپ قرار دارد، جای بیشتری را گرفته است و میوه‌های بیشتری در آن جای می‌گیرد.

 

کدام‌ یک جای بیشتری می‌گیرد؟ کیسه بزرگ قند، جای بیشتری می‌گیرد و قند بیشتری در آن کیسه است و سنگین‌تر می‌باشد.

 

یک حبه‌ی قند، یک سیب از چه نظر به هم شباهت دارند؟ از چه نظر با هم تفاوت دارند؟ شباهت هردو شیرین جامد و خوراکی هستند. (تفاوت: سیب میوه ولی قند تنقلات است. سیب دانه و پوست دارد ولی قند حبه‌ای و کله‌ای است. سیب به رنگ‌های مختلف است ولی قند فقط سفید است.

 

خواص مواد کدام است؟ ماده جا می‌گیرد. برخی از مواد جای کم‌تر و برخی از مواد جای ‌بیش‌تری می‌گیرند.

 

برای کمک به پاکیزه بودن محیط زیست چگونه با زباله‌ها برخورد کنیم؟ 1- زباله‌های تر و خشک را از هم جدا کنیم. 2- مواد بازیافت را دوباره بسازیم. 3- زباله‌ را در ظرف در بسته بگذاریم. 4- زباله‌ها را در داخت سبد، سطل زباله قرار دهیم.

 

جمله مهم- قبل از چیدن خوراکی‌ها دست‌های خود را با آب و صابون بشویید.

 

آیا شکل مغز گردو در لیوان، بشقاب و کاسه تغییری کرد؟ خیر

وقتی آجیل‌ها را در داخل ظرف‌های متفاوت می‌ریزید، آیا شکل دانه‌های آن تغییر می‌کند؟ خیر

شکل آنها تغییری نکرد.

 

چیزهایی که شکل معینی دارند، جامد نامیده می‌شوند. می‌توانیم شکل آن‌ها را نقاشی  کنیم.

 

آیا گردو، نخودچی، کشمش، بادام و پسته مواد جامد هستند؟ بله. به چه دلیل؟ چون شکل آن‌ها را می‌توانیم نقاشی کنیم.

 

مایع چیست؟ چیزهایی مثل آب و یا شیر را اگر در ظرفی بریزیم که به همان شکل ظرف در بیاید و نمی توانیم شکل خودشان به تنهایی را بکشیم.

 

نکات ایمنی و بهداشتی در مورد خوراکی چیست؟ 1- در ظرف یک‌بار مصرف از ریختن چیزهای داغ خودداری کنیم چون سرطان‌زا است. 2- به تاریخ خوراکی‌ها خیلی دقت داشته باشیم که تاریخ گذشته نباشد. 3- هنگام خوردن خوراکی‌ها ابتدا دست خود را با آب و صابون بشوییم.

 

سوال کتاب- شکر را در پارچ بریزید و به آن آب اضافه کنید و به هم بزنید. چه اتفاقی می‌افتد؟ آب شیرین می‌شود.

 

آب در بطری، پارچ و لیوان هربار به چه شکلی در می‌آید؟ به شکل همان ظرف درمی‌آید.

 

جمله مهم- آب و شربت مایع هستند، آن‌ها به شکل همان ظرف خود درمی‌آیند.

 

چند مایع دیگر نام ببرید. نوشابه، شیر، نفت، الکل، دوغ، آب، آب‌میوه، بنزین.

 

سوال کتاب- به نظر شما دانش آموزان چگونه می‌توانند شکلات آجیلی یا بیسکویتی درست کنند؟ شکلات‌ها را گرما می‌دهند (توضیح اضافه: به روش غیر مستقیم گرما می‌دهیم- یعنی ظرفی که شکلات را در آن خرد کرده‌ایم را داخل آب گرم می‌گذاریم.) و بیسکویت را داخل آن ‌می ریزند و آجیل را داخل آن می‌ریزند و قالب می‌زنند.

 

وقتی شکلات‌های یک نفره تهیه شد، کدام مواد تغییر شکل می‌دهند؟ شکلات

 

آیا قطعه‌های خرد شده‌ی شکلات جامد هستند؟

 

به نظر شما برای شکلات‌های خرد شده، بعد از گرم شدن چه اتفاقی می‌افتد؟ نرم شده و به حالت مایع درمی‌آید.

 

برای مغز پسته و بادام بیسکویت چه اتفاقی می‌افتد؟ پسته و بادام شکل قبلی خود را دارد، بیسکویت خرد شده.

 

 

جمله مهم- گرما باعث می‌شود مواد تغییر حالت بدهند.

 

چه چیزی باعث تغییر حالت مواد می‌شود؟ گرما و سرما. مثلاً اگر آب را گرم کنیم بخار می‌شود و تبدیل به گاز می شود و اگر به یخ گرما بدهیم مایع می‌شود. همین‌طور اگر به آب سرما بدهیم جامد می‌شود و یخ می‌شود. و اگر بخار آب را سرد کنیم تبدیل به آب می شود. (باریدن باران)

 

سوال کتاب- از ریختن مواد داغ در ظروف یک‌بار مصرف خودداری کنید. برای سلامتی ما ضرر دارد.

 

سوال کتاب- چه چیزی باعث شد شکلات‌ها به شکل قالب در‌آیند؟ سرما و یخ که قالب‌ها  را در آن می‌گذاریم.

 

سوال کتاب- چرا باید قالب‌های شکلات را در آب و یخ و یا یخچال قرار داد؟ سرما باعث می شود شکلات سفت شود.

 

چند ماده‌ی جام را نام ببر: کیف – مدار- عینک – کتاب – جامدادی – ساعت – یخ – آجیل – قند – دفتر – کفش




طبقه بندی: نمونه سوالات، علوم دوم، آفرینش، آموزشی، ارزشیابی،
سه شنبه 4 اردیبهشت 1397 .:. 06:44 ق.ظ .:. قبول
.:.  کدنویسی : وبلاگ اسکین  .:.  گرافیک : ثامن تم  .:.
درباره وبلاگ


ای خدای مهربانم! آفرینش را از تو آموختم.
یاریم فرما تا بتوانم با آفرینش جمله هایی
تازه و کارهایی بدیع موجب خوشنودی و تقرّب
به تو گردم.

آمار سایت
بازدیدهای امروز : نفر
بازدیدهای دیروز : نفر
كل بازدیدها : نفر
بازدید این ماه : نفر
بازدید ماه قبل : نفر
تعداد نویسندگان : عدد
كل مطالب : عدد
آخرین بروز رسانی :